dimecres, 12 de maig del 2010

Terme de Maials, Almatret i ZEPA de Seròs

Amb els amics i companys ornitòlegs J.A. Mora i Anna Ma Berenguer ahir vam estar voltant durant ben bé 4 hores per aquestes terres. Tot sigui dit que el Jose va fer d'excel·lent amfitrió i... ja sabeu que als llocs és millor anar-hi amb gent de la terra.

 Doncs bé, vam descobrir una exhuberantíssima alzina florida d'embergadura descomunal, centenària! També un pi de similars caracerístiques. Malgrat es canviin olipers per presseguers, malgrat s'eliminin espones, ells segueixen allí i ja saben moltes coses de la nostra història. Anem a bon port?
També vam tenir el plaer de conèixer i aprendre com es fan les espones. El Jose i el seu pare són de les últimes persones que fan espones a pols, increíble oi? Perfectes, rectíssimes i altíssimes!

Aquestes van ser les nostres observacions ornitològiques:
Torlit
Sisó
Voltor comú
Abellerol
Gaig blau
Capsigrany
Cucut reial
Aligot
Xoriguer
Còlit ros
cruixidell
cogullada
calàndria

1 comentari:

  1. Perdona la meva ignorància, però què són espones? Què vol dir que es fan a pols? Sigui com sigui té molt bona pinta!!

    I res, que m'agrada molt anar-te seguint des del bloc, a veure si ens veiem un dia, que tens moltes cosetes ocellaires per explicar, oi??

    Petons

    ResponElimina