diumenge, 24 de gener del 2010

Clot de la Unilla



Desprès de veure en viu i en directe el nou Aeroport d'Alguaire, avui ha tocat endinsar-se en uns secans que a partir d'ara de ben segur hi tornaré! Només aterrar ens ha donat la benvinguda un fantàstic mascle d’arpella pàl•lida (Circus cyaneus) que ha estat una bona estona rondant per damunt d’uns guarets fins que ha començat a rondar-lo un corb a ell. En general hem fet força avistaments d’arpelles i rapinyaires en general. Sembla que la població lleidatana d’arpella d’enguany triplica la de l’any 2002 (dades del cens 2010 del Departament de Mediambient). Segurament deu ser donat per les extremades condicions climàtiques de centre Europa i també la bona cria dels últims anys.
Tornant als secans d’Alguaire-Almenar, l’espectacle del dia ens l’ha brindat un xoriguer comú (Falco tinnunculus) que feia l’aleta a uns 4 metres d’altura mentre controlava un marge on devia haver vist algun candidat a presa. Devia ser molt interessant el que seguia ja que s’ha deixat fotografiar múltiples vegades, d’aquí la imatge del dia. S’anava desplaçant horitzontalment poc més de dos metres a dreta i esquerra, mantenint-se a cada seqüència uns quants segons al mateix lloc. Nosaltres des del cotxe hem aprofitat l’avinentesa i hem eternitzat el moment.
En resum, avui hem vist:
-    Arpella pàl•lida (Circus cyaneus): cos blanc i puntes de les ales negres. Ales llarguíssimes.
-    Caderneres (Carduelis carduelis) unes 20 en una sola mata
-    Xoriguer comú (Falco tinnunculus): 4 individus en tot el matí
-    Corb (Corvus corax)
-    Fredeluga (Vanellus vanellus): uns 100 individus picotejant uns guarets
-    Perdiu roja (Alectoris rufa): un parell en el marge d’un camp de fruiters

1 comentari:

  1. Ostres quina foto mes guapa! per cert, un dia has de venir a la meua torre , una estona hi ha cada ocell mes raro.. laltre dia vaig grabarlo amb el mobil , ja tho ensenyare !

    ResponElimina